Vänsterpartiet Skaraborg

Vänsterpartiet i Västra Götalandsregionen söker politiska sekreterare för den nya mandatperioden

 

Vänsterpartiet i Västra Götalandsregionen söker politiska sekreterare för den nya mandatperioden

 

Västra Götaland är ett av de geografiskt största länen i Sverige med drygt en och en halv miljon invånare boende i 49 kommuner. Västra Götalandsregionen omspänner med verksamheten länets invånare i uppdraget att svara för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, utbildning och kultur. Utöver det traditionella landstingsuppdraget är regionen också verksam med regionala utvecklingsfrågor. Regionen har cirka 50000 anställda medarbetare som driver verksamheten. Den politiska styrningen sker via det folkvalda regionfullmäktige med 149 ledamöter.

 

Vänsterpartiet har 13 mandat i regionfullmäktige och är nu i opposition till den nya blågröna ledningen. Vi tar plats i regionstyrelsen och flertalet nämnder och styrelser. Verksamheten följs upp och analyseras kontinuerligt och vår politik prövas ständigt mot nya utmaningar. Till vår regionstyrelse – och fullmäktigegrupp söker vi nu två politiska sekreterare för mandatperioden 2015-2018.

 

Anställningen: Heltid 40 timmar i veckan. Kvälls- och helgtjänstgöring kan bli aktuell. Placeringsort är Vänersborg. Lön efter överenskommelse. Tillträde 1 januari 2015 eller efter överenskommelse.

 

Kvalifikationskrav: Utbildning på högskolenivå, erfarenhet och insikter om politiskt styrda organisationer inom kommunal- eller landstingskommunal verksamhet. Du skall kunna analysera och dra slutsatser från utredningar och rapporter inom verksamhetsområdet. Du skall ha lätt att formulera dig i tal och skrift, samt att skapa förtroendefulla relationer. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på samarbete och förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du delar vänsterpartiets värderingar.

 

Arbetsuppgifter: Självständigt ta fram olika typer av underlag som stöd till vänsterpartiets RS och RF grupp. Föreslå alternativa handlingsvägar för olika typer av ställningstaganden. Du kommer också att arbeta dagligen med budget- och ekonomifrågor samt också uppföljning av verksamheten.

 

Sista ansökningsdag 27 oktober 2014. Din ansökan skickar du till:

 

[email protected] vgregion.se

 

Frågor besvaras av:

 

Sören Kviberg, nuvarande gruppledare, på tel 070-3083350

 

Välkommen med din ansökan.

 

 

 

 

Kopiera länk