Aktiviteter

Vänsterpartiets partikongress 2012 i Uppsala, 5 – 8 januari!

Vänsterpartiets partikongress 2012 går av stapeln i Uppsala 5 – 8 januari. Ny partiledning ska väljas och inför kongressen fins tred kandidater till att efterträda Lars Ohly. Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Rossana Dinamarca!Lars Ohly kommer att hålla sitt avgångstal och avtackas för sin tid som partiledare.
Stora frågor för kongressen är val av ny partiledare och frågan om en ledare eller delat ledarskap. Partiprogrammets EU-linje kommer att beslutas om och om ett Strategidokument för framtiden kommer att fastställas. Dessutom kommer ett stort antal motioner av skilda slag behandlas och klubbas.

Från Vänsterpartiet i Skaraborg deltar 5 ombud på kongressen. Dessa är Berith Bohrén från Karlsborg, Mattias Faleke från Töreboda, Inger Lilja från Falköping, Maria Flygare från Skövde och Agnes Sveindottir Möller från Lidköping.
Dessutom finns Ann-Carin Landström, ersättare i partistyrelsen med på kongressen.

Läs mer om kongressen på kongressidan här!

Kopiera länk