Artikel

Lars Ohly avgår som partiledare på kongressen i januari!

Idag meddelar Lars Ohly att han inte längre står till förfogande som partiledarkandidat. Det innebär att han avgår på kongressen i januari 2012. Fram till dess fortsätter partiledningen att arbeta i samma funktioner som tidigare. Lars Ohly är vald till riksdagen fram till valet 2014 och kommer att sitta kvar till dess.
 
Skälen för beslutet är främst behovet av vända den nedåtgående trenden i opinionen och att det nu finns flera kandidater till partiledarposten.
– Under vintern och våren har Vänsterpartiet fört interna diskussioner om partiets organisation och politik. Vi har vänt på varenda sten och tagit fram bra förändringsförslag. Men samtidigt har våra opinionssiffror inte vänt uppåt., säger Lars Ohly i ett pressmeddelande.
– Idag har vi ett läge där flera personer har klivit fram och säger sig vara beredda att leda Vänsterpartiet. Det är bra. Jag känner mig helt trygg med att Vänsterpartiet kommer att kunna stärkas och att vi tillsammans kommer att se till att socialistiska och feministiska idéer kan få mer genomslag, säger Lars Ohly.
Valberedningens arbete med att ta fram förslag till ny partiledning till kongressen fortsätter. Arbetet med att göra partiledarkandidaterna kända och tillgängliga för partiets medlemmar i en öppen och demokratisk diskussion intensifieras under hösten.
Kopiera länk