Aktiviteter

Internationella kvinnodagen firar 100år!

8:e mars “kvinnodagen” fyller 100 år !

8:e mars “kvinnodagen” fyller 100 år !

Vi har  anledning att både se tillbaka på vad generationer av kvinnor och män åstadkommit genom kamp för jämställdhet och rättvisa mot reaktionära krafter och partier men vi måste ochså som ett feministiskt parti vara uppmärksamma på missförhållanden som råder fortfarande i Sverige och i andra länder.

Demonstrera mot ojämlika förhållanden i arbetslivet, i skolan och i sjukvården, i anhörigvård och i hemarbetet, mot klichéer i framställningar av män och kvinnor i media och i reklam, mot våld och förnedring av kvinnor i hem, skola, på jobbet eller ute på allmänna platser, mot prostitution och trafficking,  mot sexuellt våld som maktmedel i krig och andra konflikter.

Delta i manifestation i Skövde den 8:e mars

Samling på Hertig Johans torg kl.17:00 med tal före demonstrationen kl. 17:30 som avslutas vid Kulturhuset där olika aktiviter kommer att pågå denna dag såsom  tal, musik, fika serveras och man kan även ta del av demonstration och praktik av feministiskt självförsvar.

Kopiera länk