Vänsterpartiet Skaraborg

Våravslutning med DS i Karlsborg.

Distriktsstyrelsen i Vänsterpartiet Skaraborg höll sitt sista möte för våren på Kanalhotellet i Karlsborg den 17 juni. En vacker sommarkväll vid kanalen i Karlsborg och den yttre miljön var viktig denna kväll då temat för kvällen – valutvärderingen – inte var så uppmuntrande. DS diskuterade och besvarade en enkät från partiet centralt för den centrala valutvärderingen. Sammantaget så kan konstateras att våra frågor inte fick genomslag i valrörelsen, att vi inte sågs medialt med annonser och viktig marknadsföring på centrala platser samt att vår EU-kritik inte var på agendan detta valet. En bidragande orsak till valförlusten är också säkert att av de EU-kritiker som stödjer Vänsterpartiet så var det många som avstod att rösta eller röstade blankt.
DS-mötet avslutades ändå i dur med paj och gräddtårta och med förhoppningar om framgångar i valet 2010 då samarbetet mellan oppositionspartierna startade på allvar denna vecka med gemensamt gruppmöte och samlad partiledardebatt i riksdagen den 17 juni. Egon Frid deltog i mötet och rapporterade från riksdagsarbetet och samarbetet inom S, V och MP.
På DS-mötet diskuterades också KoLa-dagarna i Borås den 12 – 13 september.

 

Kopiera länk